Ενημέρωση από την συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του Συριζα

Ενημέρωση από την συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του Συριζα

Το Σάββατο 7/1 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην οδό Πειραιώς, όπου αποκλείστηκαν και τα δύο ρεύματα, έξω από τα κεντρικά γραφεία του Συριζα στην Κουμουνδούρου από περίπου 150 αλληλέγγυους/ες στους απεργούς πείνας και δίψας Ρούπα, Μαζιώτη και Αθανασοπούλου.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου σε επιχείρηση της «αντιτρομοκρατικής» συνελήφθη η καταζητούμενη και επικηρυγμένη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, η οποία βρίσκονταν με τον 6χρονο γιο της. Σε παράλληλη επιχείρηση συνελήφθη η συντρόφισσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η οποία αργότερα με δήλωσή της ανέλαβε την ευθύνη της συμμετοχής της στον Επαναστατικό Αγώνα. Οι συντρόφισσες μεταφέρθηκαν στην αντιτρομοκρατική της ΓΑΔΑ, όπου βίαια απομάκρυναν  τον ανήλικο γιο της προς άγνωστη κατεύθυνση.

Παράλληλα η εισαγγελία ανηλίκων αφαίρεσε την επιμέλεια από τους γονείς και αρνήθηκε να την δώσει στους συγγενείς. Ενώ τον ίδιο τον κρατούν ουσιαστικά απομονωμένο και φρουρούμενο στην ψυχιατρική πτέρυγα στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Οι σύντροφοι Ρούπα και Μαζιώτης από την πρώτη στιγμή της ομηρίας του 6χρονου γιου τους προχώρησαν σε απεργία πείνας και δίψας με μοναδικό αίτημα να δοθεί ΑΜΕΣΑ η επιμέλεια του παιδιού στους συγγενείς τους. Στην απεργία πείνας και δίψας συμμετέχει και η Κ. Αθανασοπούλου στηρίζοντας το αίτημα των συντρόφων της.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΜΑΖΙΩΤΗ, ΡΟΥΠΑ ΚΙ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

 Συνέλευση Αλληλέγγυων

About Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές 168 Articles
Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές sapk@espiv.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*