Ενημέρωση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία

Ενημέρωση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης

έξω από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία

 

Πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου κρατείται φρουρούμενος ο 6χρονος γιος της Π.Ρούπας και του Ν. Μαζιώτη, οι οποίοι μαζί με την Κ.Αθανασοπούλου, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί άμεσα η επιμέλεια του παιδιού στους συγγενείς.

Στη συγκέντρωση φωνάχτηκαν συνθήματα και κρεμάστηκε πανό που έγραφε «ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟΥΠΑ». Ενώ έγινε μικρή πορεία ώστε οι αλληλέγγυοι να βρεθούν όσο γίνεται πιο κοντά στο σημείο όπου κρατείται το παιδί.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε επισκεπτήριο (μετά από πολύωρη αναμονή και επίμονες προσπάθειες) της γιαγιάς και της θείας με το παιδί. Οι συνθήκες μέσα στις οποίες κρατείται χαρακτηρίζονται ως επιεικώς απαράδεκτες.

 

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΡΟΥΠΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Συνέλευση Αλληλέγγυων

About Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές 168 Articles
Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές sapk@espiv.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*