Κείμενο αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα και τον Κ. Γουρνά

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κομμουνιστής αντάρτης πόλης Δ.Κουφοντίνας, μέλος της 17Ν και ο αναρχικός σύντροφος Κ.Γουρνάς, μέλος του Ε.Α. ,υπέβαλαν αιτήσεις αδείας εξόδου από τη φυλακή Κορυδαλλού. Οι αιτήσεις απορρίφθηκαν από το συμβούλιο των φυλακών, ενώ ο κυρίαρχος λόγος εκφράστηκε μέσω της εισαγγελέως της φυλακής Σταματίνας Περιμένη.

Η άρνηση χορήγησης αδειών στους Κουφοντίνα και Γουρνά αποδεικνύει πως το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει τους έγκλειστους αναρχικούς και κομμουνιστές αιχμαλώτους με βάση το “δίκαιο του εχθρού”, ως στρατευμένους ανθρώπους στον κοινωνικό – πολιτικό απελευθερωτικό αγώνα. Ειδικότερα, ο Δ.Κουφοντίνας είναι φυλακισμένος κοντά δεκαπέντε χρόνια σε ειδικές συνθήκες κράτησης και δικαιούται άδεια εξόδου εδώ κι εφτά χρόνια. Οι αιτήσεις αδείας που υποβάλλει απορρίπτονται από το συμβούλιο των φυλακών με αιτιολόγηση πολιτικού περιεχομένου. Τονίζονται οι πολιτικές θέσεις – απόψεις ως επαρκής δικαιολογία για την απόρριψη της άδειας και ως γενική επίκληση επικινδυνότητας του ιδίου, ενώ του ζητείται να αποκυρήξει την επιλογή της ένοπλης πάλης.

Επίσης, η πρόσφατη απαγόρευσή εκδήλωσης με θέμα την άδεια του Δ.Κουφοντίνα στη Νομική Σχολή Αθηνών, με τη σύμπνοια της πρυτανείας της σχολής, των εισαγγελικών αρχών και της αστυνομίας καταδεικνύει την απόπειρα φίμωσης της όποιας δημοσιοποίησης και ενημέρωσης για την υπόθεση. Σε καιρούς αριστερής διακυβέρνησης,η καταστολή που στρέφεται εναντίον του ανταγωνιστικού κινήματος διογκώνεται και στοχεύει οτιδήποτε ξεφεύγει και απειλεί με λόγο και πράξη την καπιταλιστική κανονικότητα και την κρατική εξουσία.

Από πλευράς μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Δ.Κουφοντίνα και Κ.Γουρνά , στο ίδιο μέτωπο αγώνα, στην προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικών – πολιτικών αντιστάσεων ενάντια στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Οι κινήσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται συμβάλλουν στην ανάδειξη του ζητήματος και αναδεικνύουν πως τα πολιτικά αντανακλαστικά του ανταγωνιστικού κινήματος είναι ενεργά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Δ. Πολίτης, Γ. Μιχαηλίδης, Κ. Σακκάς, Μ.Σεϊσίδης, Γρ. Τσιρώνης, Γ. Πετρακάκος, Ν. Ρωμανός, Γ. Καραγιαννίδης, Α.Δ. Μπουρζούκος, Α. Μητρούσιας, Φ. Χαρίσης, Α. Ντάλιος, Π. Ασπιώτης, Αν. Σταμπούλος, Τ. Θεοφίλου, Γρ. Σαραφούδης

About Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές 168 Articles
Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές sapk@espiv.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*