Κάλεσμα από πρωτοβουλία φυλακισμένων αναρχικών για το Συριακό

Γράφουμε αυτό το κείμενο για να τοποθετηθούμε σε σχέση με το κάλεσμα των συντροφισσών/συντρόφων για τη συζήτηση αυτομόρφωσης και δράσης σε σχέση με το συριακό, το Σάββατο 17/12 στις 7.00 μμ.
Το κάλεσμα αυτό, κινείται στην κατεύθυνση που επιθυμούσαμε κι εμείς να προκύψει μέσα από την εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε με το ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών. Δηλαδή να απαγκιστρωθούμε από την αέναη θεωρητική αναζήτηση και να τη γειώσουμε στη δράση. Γιατί δεν γίνεται να ενημερωνόμαστε για μία εν εξελίξει σφαγή και να μένουμε αδρανείς, περιμένοντας την ολοκληρωμένη ανάλυση που δεν θα έρθει ποτέ για να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που σφαγιάζονται. Η θεωρητική εμβάθυνση συμβαδίζει με τη δράση και συμπληρώνεται από τα βιώματα και τις σχέσεις που προκύπτουν μέσα από αυτή.
Για τους λόγους αυτούς, θεωρούμε σημαντικό να υπάρξει συμμετοχή στη συνέλευση αυτή και να προκύψουν πρωτοβουλίες δράσεων από συντρόφους.
Έχει όμως σημασία για εμάς να γίνεται απεύθυνση και στους ίδιους τους πρόσφυγες στα πλαίσια μιας αμφίδρομης αλληλεγγύης που τους αντιλαμβάνεται σαν υποκείμενα αγώνα και όχι μιας μονόπλευρης αντίληψης που τους θέτει αποκλειστικά στην παθητική θέση του αποδέκτη βοήθειας.
Και εδώ εμφανίζεται και μία αλληλεπίδραση που βρίσκεται στον πυρήνα της αυτομόρφωσης, καθώς δεν υπάρχει καλύτερη πηγή ενημέρωσης από τους ανθρώπους που βίωσαν την επανάσταση και τον πόλεμο από κοντά. Και πιθανότατα οι ίδιοι άνθρωποι θα έχουν και τη μέγιστη διάθεση για δράση ενάντια στον πόλεμο που τους οδήγησε στον εκτοπισμό.
Ούτως ή άλλως οι ίδιοι οι πρόσφυγες έχουν ήδη κάνει αρκετές πορείες στο παρελθόν για τον πόλεμο στην Συρία και έχουν επίσης επιτεθεί και καταλάβει την συριακή πρεσβεία στην Αθήνα. Τώρα που η βαρβαρότητα της κατάληψης του Χαλεπίου από το καθεστώς και τους συμμάχους του πυροδότησε την οργή στους πρόσφυγες, σε ολόκληρο τον κόσμο, από τους εσωτερικούς πρόσφυγες της Συρίας μέχρι την Τουρκία και το Παρίσι, εμφανίστηκαν πορείες αλληλεγγύης στο Χαλέπι, κυρίως από τους ίδιους τους πρόσφυγες. Ήδη μία αυθόρμητη πορεία έγινε στο προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονικη την Τετάρτη 14/12, ενώ έχει καλεστεί πορεία στο προξενείο της Ρωσίας στην Αθήνα, για το Σάββατο 17/12 στις 3.00 μμ στο σταθμό μέτρο του Χολαργού.
Θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή συντρόφων στις δράσεις που συμμετέχουν πρωτοβουλίες προσφύγων, έτσι ώστε να εκφράζεται η αλληλεγγύη στην πράξη, να υπερασπιζόμαστε και να διαχέουμε τα χαρακτηριστικά της αυτοοργανωμένης αδιαμεσολάβητης δράσης που στρέφεται ενάντια σε κάθε κρατική δολοφονική μηχανή.

 πρωτοβουλία φυλακισμένων αναρχικών

About Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές 168 Articles
Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές sapk@espiv.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*