Φόρος τιμής στον Abu Al Baraa – έγκλειστοι αναρχικοί

Φόρος τιμής στον Abu Al Baraa – έγκλειστοι αναρχικοί

25/10/2016
Γράφουμε αυτό το κείμενο για να μιλήσουμε για τον Abu Al Baraa, για έναν επαναστάτη από το Χαλέπι που χτες 24/10 υπέκυψε στα τραύματα του. Τραύματα που απέκτησε πριν δύο μέρες, από σφαίρες ελεύθερου σκοπευτή, στις μάχες με τις δυνάμεις και τους συμμάχους του αιμοσταγούς καθεστώτος του Bashar Al Assad, για να σπάσει την πολιορκία στο νότιο Χαλέπι.
Αντίθετα με το στερεότυπο που δημιούργησε η προπαγάνδα, δεν ήταν φανατικός ισλαμιστής, αλλά σοσιαλιστής. Σε αντίθεση με την πουλημένη αριστερά, συνέχισε να υπερασπίζεται μέχρι το τέλος την επανάσταση, παρά τις αντίξοες συνθήκες, και μαχόταν για να σπάσει την πολιορκία του Χαλεπίου ενταγμένος στην ταξιαρχία Leon Sedov. Οι άνθρωποι αυτοί, αποδεικνύουν με την ύπαρξή τους ότι ο αγώνας είναι εφικτός σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Εκεί που ο εχθρός είναι μία πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή που κάνει αδιάκριτα αεροπορικές επιδρομές. Εκεί που οι κάτοικοι δεν τολμούν να ανοίξουν το φως γιατί γίνονται στόχος, από τα φονικά βομβαρδιστικά της Ρωσίας. Εκεί που οι οργανώσεις όπως ο FSA και η ισλαμιστική Fateh Al Sham (πρώην Al Nusra) οικειοποιούνται την επανάσταση, επιβάλλοντας φόρους, ελέγχοντας πετρελαϊκές μπίζνες, και κεφαλαιοποιώντας την στρατιωτική ισχύ τους σε checkpoints, για να ελέγχουν την κυκλοφορία των προϊόντων και να θησαυρίζουν. Εκεί που οι οργανώσεις αυτές στρέφουν τους επαναστάτες να σφαχτουν μεταξύ τους, με μόνο σκοπό τα κέρδη τους. Μέσα στο απέραντο σφαγείο της Συρίας, όπου τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών κρατών εξοντώνουν καθημερινά τους ανθρώπους που τυχαίνει να διαμένουν στα μέρη που θα καταλάβει ή θα κινηθεί το ISIS, που είναι δημιούργημα δικών τους χειρισμών.
Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ιδέα των Επαναστατικών επιτροπών συντονισμού, που εξέφραζαν την αυτοοργάνωση στην αρχή της επανάστασης και τώρα έχουν παραγκωνιστεί από τις οργανώσεις-φέουδα. Τάχθηκαν υπέρ των απαλλοτριώσεων των τραπεζών από τις πρόσφατες διαδηλώσεις, που οι παραπάνω οργανώσεις εμπόδισαν για να μην θιχτούν τα συμφέροντα τους. Εκφέρουν αντιιμπεριαλιστικό λόγο ενάντια σε όλους τους εμπλεκόμενους στρατούς. Αυτοί οι άνθρωποι, ήταν στην κεφαλή διαδήλωσης στο πολιορκημένο Χαλέπι, που απαιτούσε από τον FSA και την Al Nusra, να δώσουν όπλα στον κόσμο για να αυτο-οργανώσει την άμυνα του απέναντι στο καθεστώς (πράγμα που οι οργανώσεις αρνήθηκαν). Δίνουν τη ζωή τους στις μάχες με τις πολεμικές μηχανές του καθεστώτος. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έφυγαν από τη Συρία, δεν εγκατέλειψαν την επανάσταση στα χέρια των εχθρών.
Εδώ δυστυχώς, η φωνή τους δεν ακούγεται. Την ίδια στιγμή που ή Συριακή επανάσταση πνίγεται στο αίμα, ή φωνή τους πνίγεται από την προπαγάνδα. Μία προπαγάνδα που δεν εκφέρεται μόνο από τη δεξιά, αλλά κυρίως από κομμάτια της αριστεράς, καθότι το μεγαλύτερο μέρος της έχει ξεχάσει τον κοινωνικό πόλεμο και έχει εμπλακεί στα γεωπολιτικά παιχνίδια μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών. Εν τέλει, αντί να υπερασπιστεί μία επανάσταση, απαξιώνει και εγκαταλείπει στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο ολόκληρους πληθυσμούς, μιλώντας με κρατιστικούς όρους, και στην ακραία της μορφή καταλήγει να προβάλει τη Ρωσία ως μη ιμπεριαλιστική δύναμη και να υπερασπίζεται τον σφαγέα Al Assad. Στα πλαίσια αυτής της προπαγάνδας λοιπόν ή Συριακή επανάσταση αποχαρακτηρίζεται και παρουσιάζεται ως εθνοτικός ή θρησκευτικός πόλεμος.
Δυστυχώς ακόμα και κομμάτια του αναρχικού χώρου, είτε αναμασούν τις κρατιστικές αναλύσεις της καθεστωτικής αριστεράς είτε απλά αδιαφορούν για ένα ζήτημα που δεν μπορεί να ταιριάξει στις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις.

Καιρός να σπάσει η σιωπή. Για να σπάσει και η πολιτική απομόνωση. Για να γίνουν δράσεις ουσιαστικής και όχι ανθρωπιστικής αλληλεγγύης στους Σύριους που σφαγιάζονται. Όταν επί 6 χρόνια μαίνεται ένας πόλεμος που έχει κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένων, είναι σοβαρή έλλειψη η μη διοργάνωση, ούτε μίας αντιπολεμικής διαδήλωσης. Η αύξηση της εσωτερικής πίεσης και το πολιτικό κόστος, είναι ο μόνος τρόπος για να αναγκαστούν τα ιμπεριαλιστικά κράτη να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς. Οι δικαιολογίες για τη φύση της Συριακής αντιπολίτευσης, δεν έχουν νόημα, καθώς το ότι ο Σαντάμ ήταν στυγνός δικτάτορας δεν εμπόδισε να γίνουν αντιπολεμικές διαδηλώσεις για το Ιρακ, ούτε οι ισλαμιστικές αναφορές της Χαμάς εμπόδισαν την αλληλεγγύη στην Παλαιστινιακή αντίσταση. Αντίστοιχα και στην περίπτωση της Συρίας είναι αναγκαιότητα να οργανωθούν αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Ο Abu Al Baraa, εκτός από το να μάχεται καθημερινά για να σπάσει την πολιορκία του Χαλεπίου από τις δυνάμεις και τους συμμάχους του Άσαντ, πάλευε για να σπάσει και την πολιτική πολιορκία της Συριακής επανάστασης. Συνέβαλε στη συγγραφή του βιβλίου “Η Συρία στις φλόγες, μία επανάσταση πνιγμένη στο αίμα”, και στην έκδοση της Αραβικής εφημερίδας “Η αλήθεια των καταπιεσμένων”.
Με τον Abu Al Baraa και την ταξιαρχία Leon Sedov, είχαμε μία αλληλογραφία και θα εκθέσουμε το τελευταίο γράμμα που μας έστειλε για μία συμβολική οικονομική συνεισφορά που θελήσαμε να τους στείλουμε. Το μεταφράζουμε και το δημοσιεύουμε γιατί εκφράζει τον τρόπο σκέψης, το ήθος, και την επιθυμία για αλληλεγγύη, των αγωνιστών που μάχονται εκεί, και έχουν συκοφαντηθεί τόσο. Θα μπορούσε να απευθύνεται σε όλους τους συντρόφους και όχι μόνο σε μας, και προσωπικά μας κάνει να αναλογιστούμε τις ευθύνες της δικής μας αδράνειας.

Αναρχικοί από τη Δ’ πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού

Μας στάλθηκε στις 22/10/2016:
Στους αναρχικούς συντρόφους στον κορυδαλλό στη Δ πτέρυγα.
Σας στέλνω μία ζεστή αγκαλιά από τη συριακή αντίσταση από τις μάχες ενάντια στον Μπασάρ το σκύλο, τον Πούτιν και τις απόπειρες του ιμπεριαλισμού να νικήσει την επανάστασή μας. Γνωρίζουμε για τη συνεισφορά σας στον αγώνα μας, τον οποίο και έχετε πάρει και σαν δικό σας αγώνα, καθώς η συριακή επανάσταση και η νίκη της είναι ένας αγώνας όλων των εργατών και των καταπιεσμένων της γης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και γεμάτοι ενθουσιώδη συναισθήματα για αυτήν. Αποτελεί παράδειγμα για όλη την παγκόσμια εργατική τάξη. Η ιστορία θα ήταν διαφορετική αν είχαμε τέτοια στήριξη και ήμασταν όλοι ενωμένοι ενάντια σε όλη αυτή τη συγκέντρωση αντεπαναστατικών γενοκτονικών δυνάμεων που αντιμετωπίζουμε στη Συρία. Των ίδιων που σας κρατάνε στη φυλακή.
Σήμερα είμαστε απομονωμένοι. Η πρωτεύουσα της αντίστασης στο Χαλέπι βρίσκεται ακόμη υπό πολιορκία, οι προμήθειες δεν μπορούν να φτάσουν, βομβαρδίζεται καθημερινά. Μια βάναυση σφαγή βρίσκεται υπό εξέλιξη. Σε αυτές τις συνθήκες μας είναι δύσκολο να διασχίσουμε τα μέτωπα και να πάρουμε προμήθειες. Αυτή την ώρα είναι αδύνατο να περάσει κανείς τους δρόμους για ένα τέτοιο λόγο, για αυτό και δεν μπορέσαμε να λάβουμε ακόμη τη συνεισφορά σας. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι ψάχνουμε τρόπο για να ξανά ανοίξουμε την δίοδο σε αυτούς τους δρόμους ή να βρούμε άλλους και όταν γίνει αυτό θα λάβουμε τη βοήθειά σας.
Για ακόμη μία φορά σύντροφοι, συνεισφέρετε εξαιρετικά από κάθε άποψη. Σας στέλνουμε μία ζεστή επαναστατική αγκαλιά.
Ας είμαστε δυνατοί ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, τις κυβερνήσεις τους και τα κράτη τους, τις καταπιεστικές και δολοφονικές δυνάμεις.

Από τη Συρία
Abu al Baraa

About Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές 168 Articles
Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές sapk@espiv.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*