Αλληλεγγύη στον φυλακισμένο αγωνιστή Ζώρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα. Από αιχμάλωτους συντρόφους

Αλληλεγγύη στον φυλακισμένο αγωνιστή Ζώρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα.

Από αιχμάλωτους συντρόφους

Στις 24 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 32 χρόνια από τη φυλάκιση του κομμουνιστή επαναστάτη Ζώρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα. Ο σύντροφος βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακές ύψιστης ασφαλείας της Γαλλίας, κατηγορούμενος πως, ως μέλος της επαναστατικής οργάνωσης Ένοπλη Επαναστατική Λιβανέζικη Φράξια, εκτέλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, συνταγματάρχη Τσάρλς Ρέυ, καθώς και τον Ισραηλινό διπλωμάτη Γιακομπ Μπαρσιμάκοβ.
Ο Αμπντάλλα, από τα 19 του χρόνια, εντάχθηκε στις γραμμές του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και συμμετέχει ενεργά στον αγώνα ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το κράτος- απρτχάιντ του Ισραήλ. Μέχρι τις μέρες μας, παρά τα 32 χρόνια εγκλεισμού, δεν έχει κάνει βήμα πίσω στην υπεράσπιση των επαναστατικών αξιών και γι αυτό τυγχάνει μιας πρωτοφανούς εκδικητικότητας από τη πλευρά του συστήματος. Ενώ από το 1999 έχει συμπληρώσει το απαραίτητο όριο, ώστε να εξασφαλίσει δικαίωμα στην αναστολή της ποινής του, του την αρνούνται προκλητικά απορρίπτοντας του όλες τις αιτήσεις. Το 2003 μάλιστα, ενώ το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημά του για αναστολή της ποινής, ύστερα από ωμή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Ντομινίκ Πεμπέν άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα ο Αμπτνάλλα να παραμείνει στη φυλακή.
Η τελευταία πράξη του “δράματος” παίχτηκε το 2013. Στις 10 Ιανουαρίου ανώτατο δικαστήριο του Παρισίου γνωμοδότησε υπέρ της αναστολής της ποινής του Αμπντάλλα, με τον όρο να απελαθεί από το έδαφος της Γαλλίας. Την επόμενη ημέρα ο δικηγόρος του ανακοίνωσε πως ο Αμπντάλλα θα μεταβεί στην πατρίδα του τον Λίβανο, όμως μετά τις δηλώσεις του Αμερικάνου Πρέσβη στη Γαλλία Τσαρλς Ρίβκιν πως “η ισόβια είναι η ενδεδειγμένη ποινή για τον Αμπνταλλα και ενδεχόμενη απελευθέρωση του θα αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για τη Διεθνή Κοινότητα”, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών και τωρινός πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βάλς αρνήθηκε να υπογράψει το χαρτί της απέλασης.
Αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του Αμπνταλλά την ανυποχώρητη θέληση του για τον αγώνα, τον κοινό μας αγώνα, ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό. Η στάση του αποτελεί παράδειγμα για όλους τους επαναστάτες και γι αυτό, στο πλαίσιο των δράσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα με στόχο την απελευθέρωση του, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την στήριξη μας.

 

Αλέξανδρος Μητρούσιας

Αντώνης Σταμπούλος

Γιάννης Μιχαηλίδης

Γιώργος Καραγιαννίδης

Γρηγόρης Σαραφούδης

Δημητρής-Ανδρέας Μπουρζούκος

Δημήτηρης Πολίτης

Τάσος Θεοφίλου

Φοίβος Χαρίσης

About Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές 168 Articles
Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές sapk@espiv.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*