Ανάληψη ευθύνης

Στις 25 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης στο σπίτι της προέδρου εφετών, Ισιδώρας Πόγκα, η οποία, ως πρόεδρος του δικαστικού συμβουλίου είχε απορρίψει, πριν ακόμα ψηφιστεί η τροπολογία, την αίτηση αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, τις ίδιες μέρες με την τελευταία του απόφαση του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου, ο οποίος, έκρινε την προσφυγή για την αλλαγή των περιοριστικών όρων της Αθηνάς Τσάκαλου. Όροι που θυμίζουν καθεστώς εξορίας στο νησί της Σαλαμίνας.

Η αίτηση της Αθηνάς Τσάκαλου, που ζητούσε την δυνατότητα να επισκέπτεται τα παιδιά της στη φυλακή αλλά και να κάνει μια απαραίτητη ιατρική εξέταση στο νοσοκομείο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας (Γ.Κ.Ν.) απορρίφθηκε από την Ισιδώρα Πόγκα. Το σκεπτικό της απόρριψης ήταν ότι:“Δεν συντρέχει λόγος μια εξηντάχρονη γυναίκα, να βλέπει τα παιδιά της αλλά ούτε και να πάει για εξετάσεις στο νοσοκομείο.”

Αποφασίσαμε λοιπόν, να την “επισκεφθούμε” και να πετάξουμε μπογιές & μια φωτοβολίδα στο σπίτι της. Αυτή δεν είναι παρά, ένα ακόμα άτομο του κρατικού & δικαστικού πλέγματος που συντελεί στην συστηματική εξουθένωση Πολιτικών Κρατουμένων – Συντρόφων εντός & εκτός των τειχών. Χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα: Στις 27 Μαιού 2015, απορρίφθηκε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, για την χορήγησηεκπαιδευτικής άδειας και συνέχισης των σπουδών του στα ΤΕΙ Αθηνών, από τον ανακριτή Ευτύχιο Νικόπουλο. Λίγες μέρες αργότερα, στις 2 Ιουνίου 2015 απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου, επίσης από τον ίδιο ανακριτή.

Ο συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης των πολιτικών κρατουμένων από το κράτος δεν γνωρίζει σύνορα. Πρόσφατα στη Χιλή, μετά από 2 μήνες απεργείας πείνας. απόρριψη του αιτήματοςτου Εnrique Guzman.

Οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν μετά από τις δύο μεγάλες Απεργίες Πείνας, ενώ αρχικά φαίνονταν να ικανοποιούν τα αιτήματα των Πολιτικών Κρατουμένων – Απεργών, στην πραγματικότητα, επαναφέρουν την εξουσιοδότηση των αποφάσεων για τα συγκεκριμένα αιτήματα σε δικαστικά πρόσωπα & συμβούλια που εξαρχής ήταν αρνητικά διακείμενα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποποιούμενο των ευθυνών του, πετάει το μπαλάκι πρώτα στον Ευτύχιο Νικόπουλο & μετά στην Ισιδώρα Πόγκα και το δικαστικό της συμβούλιο. Απ΄ αυτούς τους “αρμόδιους” αναμένουμε την απόφαση σχετικά με το αίτημα χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό και την αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη.

Γι΄αυτό το λόγο, η συγκεκριμένη “κυρία” στοχοποιείται από εμάς, για:

  1. Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη.
  2. Άρση των περιοριστικών όρων της Αθηνάς Τσάκαλου.

Καμμία δίωξη σε φίλους και συγγενείς Πολιτικών Κρατουμένων.

  1. Άμεση χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό.

 

                                                                                  Αλληλέγγυοι/ες

About Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές 168 Articles
Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές sapk@espiv.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*