Στις 22 Μαΐου θα αρχίσει το εφετείο της πρώτης δίκης της υπόθεσης του ΕΑ

Στις 22 Μαΐου θα αρχίσει το εφετείο της  πρώτης δίκης

της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα.

 

Τρομοκρατία είναι να μην έχεις τα βασικά για να επιβιώσεις, να σου παίρνουν το μισθό και τη σύνταξη, να σου κατάσχει η τράπεζα το σπίτι, να ζεις μέσα στη μόλυνση που σκοτώνει. Τρομοκρατία είναι να ζεις καθημερινά υπό το καθεστώς του φόβου για την επιβίωση.

 

Πολιτική επιστολή προς την κοινωνία των μελών του Επαναστατικού Αγώνα

Πόλα Ρούπα -Νίκος Μαζιώτης -Κώστας Γουρνάς

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Στις 10/3/2010, κατά την διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας και ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικές δυνάμεις στην Δάφνη, πέφτει μαχόμενος ο αναρχικός Λάμπρος Φούντας, μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Ένα μήνα αργότερα, τον Απρίλιο του 2010 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Ν. Μαζιώτης, Π. Ρούπα και Κ. Γουρνάς, οι οποίοι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, καθώς και οι αναρχικοί Χ. Κορτέσης, Β. Σταθόπουλος και Σ. Νικητόπουλος , οι οποίοι αρνούνται τι κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση και υποστηρίζουν ότι η δίωξή τους βασίζεται στην πολυετή συμμετοχή τους στους κοινωνικό-ταξικούς αγώνες, στην πολιτική τους ένταξη στον αναρχικό χώρο καθώς και στις φιλικές και συντροφικές σχέσεις. Για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας κατηγορείται και ο Κ. Κάτσενος μαζί με την Μ. Μπεραχά συντρόφισσα του Κ. Γουρνά.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως οι συλλήψεις των συντρόφων τοποθετούνται μέσα σε ένα συγκεκριμένο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο, που συμπίπτει με την υπαγωγή της Ελλάδας στην εξουσία της τρόικας, της υπερεθνικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ, που στόχο είχαν και έχουν τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου και την πλήρη υποβάθμιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η πρώτη δίκη της οργάνωσης του Επαναστατικού Αγώνα διήρκεσε από τις 5 Οκτωβρίου 2011 ως τις 3 Απριλίου 2013 και ήταν μια πολιτική δίκη, ένα βήμα υπεράσπισης του ένοπλου αγώνα καθώς και των ενεργειών της οργάνωσης το διάστημα 2003-2010, ήταν ένα πολιτικό βήμα υπεράσπισης της κοινωνικής επανάστασης και καταγγελίας του κεφαλαίου και του κράτους.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε 50 χρόνια κάθειρξη τα τρία μέλη του Επαναστατικού Αγώνα,  Π. Ρούπα, Ν. Μαζιώτη και Κ. Γουρνά ενώ από 7 χρόνια επέβαλε στους Β. Σταθόπουλο και Χ. Κορτέση ενώ αθώωσε τον Σ. Νικητόπουλο, Κ. Κάτσενο και την Μ. Μπεραχά.

Το εφετείο της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα γίνεται σε μια συγκυρία όπου την πολιτική των μνημονίων που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά την ακολουθεί και η «αριστερή» κυβέρνηση του Σύριζα που εκλέχτηκε πριν από μερικούς μήνες αφού με την συμφωνία του Eurogroup που υπόγραψε στις 20 Φεβρουαρίου συμφώνησε για παράταση της υφιστάμενης μνημονιακής σύμβασης του 2012 ενώ όπως διαφαίνεται ως τώρα θα υπογράψει και τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015.

Όπως στο πρώτο δικαστήριο έτσι και στο εφετείο που ξεκινάει στις 22 Μαΐου δεν θα δικαστεί ο Επαναστατικός Αγώνας ως «τρομοκρατική» οργάνωση. Θα ξανακουστεί το κατηγορητήριο του Επαναστατικού Αγώνα και των συντρόφων που δικάζονται για την ίδια υπόθεση εναντίον του κεφαλαίου και του κράτους, προωθώντας με τον λόγο τους τον αγώνα για Ανατροπή και Επανάσταση.

Οι αγωνιστές που επιλέγουν να χτυπούν έμπρακτα την καπιταλιστική μηχανή, τις δομές και τα εργαλεία της, χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες», από αυτούς που μας εξωθούν στη φτώχεια, στην ανέχεια και στην υποβάθμιση των ζωών μας που είναι και οι πραγματικοί τρομοκράτες.

 

Αλληλεγγύη  στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη και Κώστα Γουρνά και στους συντρόφους Βαγγέλη Σταθόπουλο και Χριστόφορο Κορτέση που δικάζονται για την ίδια υπόθεση.

 

Αλληλεγγύη στην καταζητούμενη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα

μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

 

 

Καλούμε την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 9πμ στις Φυλακές Κορυδαλλού

να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους που δικάζονται.

 

 

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,

τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές.

About Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές 168 Articles
Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές sapk@espiv.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*