3ήμερο Αντίστασης και Αλληλεγγύης 26-27 & 28 Μαρτίου

3ΗΜΕΡΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
26-27 & 28 Μαρτίου

 

Το 3ήμερο θα πραγματοποιηθεί στις 26 & 27 στην Αθήνα στο ΕΜΠ στις 5μμ και στις 28 Μαρτίου πορεία αλληλεγγύης

Την πρώτη μέρα 26 Μαρτίου Πέμπτη θα γίνει η εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Φυλακές τύπου Γ, αντιτρομοκρατική νομοθεσία, οι αγώνες που αναπτύχθηκαν και οι στόχοι του κινήματος σήμερα» θα υπάρχουν τηλεφωνικές παρεμβάσεις και κείμενα πολιτικών κρατούμενων από την Ελλάδα.

Την δεύτερη μέρα 27 Μαρτίου Παρασκευή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: Αντιτρομοκρατικοί νόμοι και ειδικά καθεστώτα κράτησης στην Ευρώπη. Ο αγώνας μέσα και έξω από τις φυλακές. Με ην συμμετοχή Ευρωπαίων συντρόφων.

Και την τρίτη μέρα 28 Μαρτίου Σάββατο  να γίνει «Πορεία αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας».

Ως τώρα οι αγωνιστές από άλλες χώρες της Ευρώπης που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα είναι από την Γερμανία ο σύντροφος Στεφάν Βισνιέφκσι από την RAF ο οποίος έχει εκτίσει πάνω από 20 χρόνια φυλακή, από την Ισπανία ο σύντροφος Ραφαέλ Τομάς Γκασπαρ και από την Τουρκία ο σύντροφος Φερχάτ Ερτούρκ μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης στον Τουρκικό και Κούρδικο λαό καθώς και μέλος του Λαϊκού Μετώπου ο οποίος συμμετείχε ως κρατούμενος στην απεργία πείνας που έγινε στις Τούρκικες φυλακές ενάντια στις φυλακές τύπου F το 2000. Τέλος θα υπάρχει παρέμβαση από την Διεθνή Κόκκινη Βοήθεια τόσο για το κίνημα αλληλεγγύης στην Ευρώπη όσο και για την κατάσταση των πολιτικών κρατούμενων στην Ιταλία.
Επίσης θα γίνουν και γραπτές παρεμβάσεις από Ευρωπαίους συντρόφους που είτε βρίσκονται στην φυλακή είτε έχουν περιοριστικούς όρους και δεν μπορούν να παραβρεθούν με την φυσική τους παρουσία στην εκδήλωση.

Φιλοδοξούμε αυτή η εκδήλωση – συζήτηση στο μέτρο που της αντιστοιχεί να ψηλαφίσει μέσα από την ιστορική μνήμη, τις εμπειρίες του αγώνα των προηγούμενων δεκαετιών και να ανιχνεύσει εκείνο το κόκκινο νήμα που συνδέει το χθες με το σήμερα του αγώνα.

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,
τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

About Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές 168 Articles
Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές sapk@espiv.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*