Κείμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τις πρόσφατες μεταγωγές

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ

 

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αφού απέτυχε να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας και αναγκαστικά σύρθηκε σε εκλογές, ξεκίνησε την προεκλογική της καμπάνια με τις εσπευσμένες μεταγωγές πολιτικών και “επικίνδυνων” ποινικών κρατουμένων στις φυλακές τύπου Γ στο Δομοκό. Έτσι ως τώρα έχουν μεταφερθεί οι σύντροφοι: Ν. Μαζιώτης, Δ. Κουφοντίνας, Κ. Γουρνάς, Γ. Ναξάκης, Γ. Σαραφούδης καθώς και οι Α. Γιωτόπουλος και Β. Τζωρτζάτος, ενώ με τη σύλληψη του Χ. Ξηρού, ο οποίος επίσης μεταφέρθηκε στο Δομοκό, τα ΕΚΑΜ οδήγησαν από την Α πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού τους συντρόφους Χρήστο και Γεράσιμο Τσάκαλο και Σ. Μάνδηλα και Α. Τσαβδαρίδη στα υπόγεια κελιά των γυναικείων φυλακών. (Οι δύο τελευταίοι αποφυλακίστηκαν πρόσφατα μετά την παρέλευση του 18μηνου).
Η ακροδεξιά συγκυβέρνηση των Σαμαρά, Δένδια, Αθανασίου, Βορίδη, Γεωργιάδη, Μπαλτάκου, Λαζαρίδη, Κρανιδιώτη και λοιπών καθαρμάτων έχει σε προτεραιότητα την “αντιτρομοκρατική σταυροφορία” στην ατζέντα της. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει τι άλλο να “πουλήσει” στο λαό που δεινοπαθεί κάτω από τα οικονομικά μέτρα που η ίδια έχει επιβάλει σε συνεργασία με την τρόικα. Βέβαια, μιας και είναι εκλογές, ευκαιρία είναι να προσεγγίσουν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και των υπόλοιπων ακροδεξιών μορφωμάτων, μπας και “τσιμπήσουν” κάτι από αυτή τη δεξαμενή.
Αυτές οι μεταγωγές δείχνουν ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση των μνημονίων, της κοινωνικής γενοκτονίας, που με την καθοδήγηση της τρόικας και της οικονομικής ελίτ οδήγησε στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους και στην εξαθλίωση εκατομμύρια, φοβάται τους επαναστάτες και τους ένοπλους αγωνιστές. Η “ασφάλεια” και η “σταθερότητα”, όπως έχουν πει κυβερνητικοί αξιωματούχοι. είναι βασικές προϋποθέσεις για το κεφάλαιο να επενδύσει στη χώρα καθώς και για να συνεχιστεί το πρόγραμμα “διάσωσης”.
Οι φυλακές τύπου Γ είναι μια φυλακή μέσα στη φυλακή που στόχο έχει από τη μια την απομόνωση των κρατουμένων, και ειδικά τον πολιτικό αποκλεισμό των επαναστατών αγωνιστών, καθώς και την εκδικητική μεταχείριση των απείθαρχων. Συγχρόνως, λειτουργεί παραδειγματικά και σε όποιον δρα ή σκέφτεται να δράσει ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο ξεπερνώντας τα όρια της αστικής νομιμότητας.
Οι φυλακές τύπου Γ δεν είναι μόνο τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας με πρόσθετες φρουρές, ΕΚΑΜ, τεθωρακισμένα, κάμερες κλπ, είναι κυρίως το νομικό πλαίσιο που τις συνοδεύει, αυξάνοντας το χρόνο κράτησης, στερώντας τις άδειες και δημιουργώντας τέτοιες συνθήκες κράτησης που επιδιώκουν να “θάψουν” ζωντανούς τους κρατούμενους σε αυτές τις φυλακές. Οι πολιτικοί αντίπαλοι του καθεστώτος πρέπει να εξοντωθούν, το δόγμα “νόμος και τάξη” πρέπει να δείξει τη σιδερένια πυγμή του λειτουργώντας παραδειγματικά και αποτρεπτικά. Η κοινωνία πρέπει να λάβει το μήνυμα ότι όποιος αντιστέκεται θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου και η τάξη θα ξαναβασιλεύσει στο «βασίλειο της τρόικας» με οποιοδήποτε κόστος. Οι φυλακές τύπου Γ μπορούν να καταργηθούν μόνο με κοινούς αγώνες των εντός και εκτός των τειχών.
Ο αγώνας ενάντια στις φυλακές τύπου Γ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα, είναι κομμάτι του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,
τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

About Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές 168 Articles
Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές sapk@espiv.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*